Siirry suoraan sisältöön

Casablanca kaupunki sijaitsee Marokon länsirannikolla

Casablanca on tunnettu muun muassa ruokateollisuudestaan

Casablanca kaupunki sijaitsee Marokon länsirannikolla ja on maan suurin kaupunki. Se on turistien suosima talouselämänkeskus ja tärkeä satamakaupunki. Casablancassa on esimerkiksi tekstiili-, nahka- ja ruokateollisuutta. Viisi hyvää syytä vierailla kaupungissa ovat: kun haluaa nauttia ruokakulttuurista, kulinaristisista elämyksistä ja yöelämästä, ihmetellä maailman 7. suurinta ja samalla Marokon suurinta Hassan II:n moskeijaa, tutustua Art Deco -arkkitehtuuriin ja historiallisiin rakennuksiin, viehättyä Casablancan vilkkaasta torielämästä ja ihastua kasvaviin taidekulttuurielämyksiin.

Casablanca kaupunki on elämyksiä täynnä

Casablancassa pääsee tutustumaan marokkolaiseen ruokakulttuuriin. Ruoka on edullista ja herkullista. Ykkösruoka on tajine, joka on kartionmuotoisessa savipadassa haudutettua maustettua pataruokaa. Pastilla, rapeaksi paistettu lehtitaikinapiiras, on marokkolaista juhlaruokaa. Couscous on suosituin ruokien kanssa käytetty lisuke. Myös kasvissyöjille löytyy erilaisia kasvistajine-ruokia. Marokkolainen kansallisjuoma on minttutee, jota tarjoillaan usein. Vanha medina sijaitsee Hassan II:n moskeijan ja keskustan välissä. Siellä kävellessä voit nähdä perinteistä paikallista elämäntapaa, satoja vuosia vanhoja rakennuksia, kauppoja ja myyntikojuja, joista voit ostaa aitoja marokkolaisia tuliaisia.

Casablanca elokuva on aikanaan tehnyt kaupungista suositun turistikohteen. Tämän draamaelokuvien klassikon ensi-ilta oli vuonna 1942. Pääosissa näyttelivät Humphrey Bogart ja Ingrid Bergman. Elokuva sijoittuu toisen maailmansodan aikaiseen Casablancaan, joka on ainoa tie pois natsien valloittamasta Euroopasta. Kaupungissa ravintolaa pyörittävä Rick (Bogart) auttaa entistä rakastettuaan Ilsaa (Bergman) pakenemaan miehensä kanssa natseja Yhdysvaltoihin. Bergmanin ja Bogartin yhteiset kohtaukset väreilevät suuria tunteita ja elokuvan loppuratkaisut tekevät siitä todella katsomisen arvoisen.

Casablancassa sijaitsee elokuvasta tuttu Rickin ravintola

Casablanca elokuvana on vienyt monen vanhemman sukupolven katsojan sydämen, mutta myös moni nuoremmasta sukupolvesta on ihastunut siihen. Casablancan kaupungista löytyy aito kopio elokuvan Rickin ravintolasta. Rick´s Cafe avattiin vuonna 2004 vanhaan kartanoon. Sisätiloissa on käytetty elokuvan ravintolan tyylisiä arkkitehtonisia ja koristeellisia yksityiskohtia, kuten kaarevat kaaret, baari, kaiteet, valaistus ja kasvit. Pianisti soittaa 1940-50 -lukujen klassikoita. Eräs usein pyydetty kappale on elokuvasta tuttu As time goes by eli Kun aika menee.

Avainsanat: