Monet ovat vähintäänkin kuulleet klassikkoteoksesta Tuulen viemää, alkuperäiseltä nimeltään Gone with the Wind. Alkuperäisteos on Margaret Mitchellin vuonna 1936 julkaisema saman niminen romaani. Klassikko oli alun perin kirja ja herätti jo julkaisu hetkellään keskustelua. Romaani ei kuitenkaan ole yhtä tunnettu teos kuin siitä tehty elokuvaversio. Kolme vuotta kirjan julkaisun jälkeen siitä tehty elokuva sai ensi-iltansa. Elokuvan ohjasi Victor Fleming.
Tuulen viemää puhutti silloin ja puhuttaa nyt
Tuulen viemää -elokuva sai ensi-iltansa vuonna 1939. Klassikkoelokuvan näyttelijäkaartiin kuului oman aikansa suuria tähtiä. Pääosia näyttelivät muun muassa Vivien Leigh, Clark Gable, Leslie Howard ja Olivia de Havilland. Elokuva käsittelee raskaita aiheita ja sieltä voi tunnistaa esimerkiksi Ku Klux Klanin. Klaanin nimeä ei elokuvassa mainita, mutta kyseistä historiaa tunteva tunnistaa heidät helposti.
Elokuva on herättänyt keskustelua siitä asti kun se julkaistiin. Sitä on syytetty muun muassa orjuuden romantisoimisesta. Elokuvassa orjuudesta mahdollisesti esitetään siloteltu totuus, mutta täytyy muistaa, että se on taideteos. Tuulen viemää -elokuva on tekijöidensä näkemys aiheesta. Siinä on erään ajan kuvaus, joka kuvataan sen ajan silmin kun elokuva on tehty. Nykyihmiselle moni asia saattaa näyttäytyä hieman naiivina.
Tuulen viemää -elokuva on täynnä tunnetta
On sanottu, että jos haluaa kokea suuria tunteita ja vuodattaa elokuvaa katsoessaan muutaman kyyneleen niin kannattaa valita katselulistalleen Tuulen viemää. Tapahtumat perustuvat Yhdysvaltain sisällissodan aikaan. Elokuvan keskiössä on rikkaan plantaasitilan tytär Scarlett O’Hara. Hän on itseään täynnä oleva hemmoteltu hahmo, joka on rakastunut mahdottomaan kohteeseen. Juoni on täynnä keplottelua ja juonittelua. O’Hara on valmis tekemään kaikkensa, saadakseen haluamansa.
Oman aikansa suuri elokuvatähti Clark Gable esittää Rhett Butlerin roolin. Hän on hahmo, joka esitellään melko aikaisessa vaiheessa elokuvaa, mutta hänen hahmonsa merkitys kasvaa vasta elokuvan edetessä. Hänen roolihahmonsa sopii Tuulen viemää -elokuvan tarinaan. Monien vaiheiden jälkeen hän päätyy suhteeseen juonittelevan Scarlett O’Haran kanssa.
Jäätävää draamaa myös pelipöydällä
Kaipaatko elämääsi elokuvamaisia juonikuvioita, suurta draamaa sekä jännitystä? Turvallinen vaihtoehto on valita ilmaiset pelit, jotka tarjoavat kaiken tämän. Tuulen viemää on jännittävä draama, jota et ehkä halua kokea todellisessa elämässäsi. Voimme kuitenkin tarjota arkeesi jännitystä ja mikä parasta, se on maksutonta. Turvalliset, maksuttomat ja riskittömät pelivaihtoehdot ovat vain muutaman klikkauksen päässä. Voit käsikirjoittaa elämääsi jännittävän pelidraaman ilman riskiä.
Scarlett O’Hara ei rakastu päätä pahkaa Rhett Butleriin. Oikeastaan tilanne on päin vastoin, hän ei tunne minkäänlaista vetoa kyseiseen mieheen. Miehestä tekee kuitenkin kiinnostavan hänen varakkuutensa ja O’Hara antaa suhteen edetä. Suhteeseen liittyy paljon dramatiikkaa ja O’Hara saa ansaitsemansa opetuksen.
Tuulen viemää oli klassikko jo syntyessään
Kuten monet klassikkoelokuvat niin myös Tuulen viemää on puhuttanut ihmisiä koko olemassa olonsa ajan. Kun kirjailija Margaret Mitchellin romaaniversio julkaistiin vuonna 1936, se nousi luetuimpien kirjojen listalle. Se oli myyntitilastojen kärjessä ensimmäiset kaksi vuotta julkaisunsa jälkeen. Vuonna 1937 se voitti Pulitzer-palkinnon ja kaksi vuotta myöhemmin siitä tehtiin elokuva.
Teoksen päähenkilöt puhuttivat julkaisuaikanaan. Naispäähenkilö Scarlett O’Hara on laskelmoiva hahmo, joka manipuloi ympärillään olevia ihmisiä. Hänen hahmonsa on puhuttanut näihin päiviin saakka. Hänet on myös valittu vaikuttavimpien fiktiivisten naishahmojen listalle useina vuosikymmeninä.
Tuulen viemää on oman aikansa näköinen teos. Vaikka se kertoo tapahtumista vuosina 1861-1865 niin se on oman aikansa kuvaus. Se kertoo, millaisena maailma haluttiin kuvata 1930-luvulla. Silloin elettiin maailman laajuisesti epävakaita aikoja, joten elokuvien katsojille haluttiin näyttää jotain kaunisteltua. Rankoista aiheista haluttiin näyttää siloiteltu totuus. Nykyihmisestä se voi tuntua erikoiselta, mutta silloin se oli varmasti lohdullista.